• צור קשר
  • הצוות
    • צוות מקצועי
    • ועדת היגוי
    • מנטורים >
      • מהו מנטור?
  • הבוגרים שלנו
    • בוגרים 2015
    • בוגרים 2014- קבוצה 2
    • בוגרים 2014
    • בוגרים 2013
    • בוגרים 2012
    • בוגרים 2011
    • בוגרים 2010
    • ועדות ההיגוי בעבר >
      • ?מהי ועדת ההיגוי
      • ועדת היגוי 2015
      • 2014 ועדת ההיגוי
      • 2013 ועדת ההיגוי
      • 2012 ועדת ההיגוי
  • על התכנית
    • אלמנטים מרכזיים
    • האתגרים
    • שותפים >
      • PresenTense Israel
      • עיריית ירושלים
      • צעירים במרכז
      • קרן לישטאג
  • יזמי המאיץ

יזמים 2015


נאוה שפנר- אמאקדימה
אמאקדימה הוא עמותה התומכת ומקדמת את הקשת רחבה של אמהות קרייריסטיות, בייסוד קורי וידן , סטארטאפיסטית, ונאוה שפנר, מנהלת עמותות. אנחנו מאמינות שהקריירה והאימהות משתלבות ומשלימות אחד את השני, ושלהיות אמא ואשת קריירה בבת אחת יכולה להיות חוויה מספקת ומעצימה. העמותה פועלת מול אמהות קרייריסטיות במישור המיקרו,דרך סדנאות ,קורסים, ותכנית מנטורינג העוזרים לאמהות להשתלב ולהצטיין בשוק העבודה, ודרך פיתוח אישי שמסייע לאמהות לממש ית יכולותן בתוך התא המשפחתי. ברמת המקרו, אמאקדימה תעודד מקומות תעסוקה ידידותיים למשפחה דרך "תו אמאקדימה" שנבנה ביחד עם בעלי מקצוע, מעסיקים,ועובדים. אמאקדימה מקדם את התפיסה שאמהות ואבות הם נכס עצום במשק, ושזה באינטרס של החברה כולה להיתאם לצרכיהם של משפחות במקום העבודה.
נאוה שפנר היא מנכ"לית אמאקדימה ופעילה ירושלמית. היא עלתה לארץ בגיל צעיר וגדלה בירושלים, שם היא בחרה להקים משפחה. לנאוה נסיון של כמעת עשור בתכנון אסטרטגיה וגיוס משאבים בעמותות המתעסקות בקליטת עלייה וצדק חברתי. נאוה היא בוגרת תואר ראשון במדעי המדינה ותקשורת מאונברסיטת בר-אילן,נשואה לארי ואמא ללביא ושלהבת. האמהות הטרייה הביאו אותה למסקנה שבשיל ילדיה היא צריכה לעשות עולם יותר טוב- ולכן ייסדה את אמאקדימה.
Picture

דוד ברונפמן- climb4change 
מטפסים לשינוי הינו פרויקט ייחודי אשר מעניק לבני נוער ערבים ויהודים אפשרות להיפגש בקונטקסט שונה ובונה אמון. בני הנוער נפגשים אחת לשבוע ומטפסים על צוקים יחדיו, בזוגות מעורבים, יהודים וערבים אשר שומרים ומאבטחים אחד את השני בעת טיפוס על צוקים. בחברה הישראלית, בה מפגשים בין בני נוער יהודים וערבים הוא מצומצם וקורה לרוב בפעם הראשונה בצבא או בקונטקסט טעון, מטפסים לשינוי נותן לבנ הנוער אפשרות למפגש בונה אמון. הפרויקט נוער לעודד יצירת שיח מסוג חדש, בני הנוער מטפסים, מבלים ומדברים על חיח היומיום שלהם, כל זאת על מנת לחשוף, להכיר וללמוד להכיר אחד את השני ועל מנת לשבור מחסומים וסטריאוטיפים.
לדוד ניסיון רב בהדרכת טיפוס צוקים בארץ ובחו"ל, הוא המייסד של climb4change ,פרויקט שמטרתו יצירת מפגשי בוני אמון בין בני נוער ערבים ויהודים באמצעות טיפוס צוקים יחדיו.  במהלך השנים האחרונות סיים דוד תואר שני בסוציולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, וקורס מדריכי טיפוס במסגרת בית הספר למנהיגות בטבע בארצות הברית (NOLS).  בילדותו גדל דוד בלוד, עיר מעורבת בין יהודים וערבים, בה למד על החשיבות של ההיכרות עם האחר. במסגרת שירות המילואים שלו הוא מדריך טיפוס-גלישה וחילוץ ביחידה בצפון הארץ.
Picture

ענת שנער- מטבח משותף
המיזם שלי הוא הקמת מטבח מקצועי להשכרה עבור עסקים קטנים, עצמאיים או משלימי הכנסה בתחום האוכל. מדובר באנשים שרוצים לקבל אירועים או הזמנות גדולות יותר ממה שהמטבח הביתי שלהם מאפשר. אני בעצם מציעה אלטרנטיבה ברת השגה עבור אנשים שרוצים לעסוק בתחום ולא תמיד יכולים לפתוח עסק פיזי בהשקעה גדולה. בעזרת המטבח המשותף, אני מקווה לעודד יצירתיות, תעסוקה וקולינריה מגוונת בירושלים.
לפני כשנתיים וחצי החליטה ענת שהגיע הזמן לשינוי והיא החלה בלימודי קונדיטוריה באסטלה- כיתת אומן לקונדיטוריה, במהלכם עבדה בקונדיטוריה של הלחם של תומר. בשנה האחרונה היא אחראית על הכנת העוגות וקינוחי הויטרינה בקפה קדוש ולכל מקום שהיא הולכת מעירים לה שיש לה ריח של עוגה. קודם לכן עבדה בJVP כעוזרת אישית ליו"ר, שם היתה אחראית על קשרי קהילה ופעילות חברתית בתיאום עם העמותה "JVP בקהילה", לצד בניית מאגרי נתונים וארגון אירועים שונים. במהלך לימודיה האקדמאיים למדה ענת לתואר ראשון בעיצוב תקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון HIT, ובמהלך הלימודים למדה סמסטר במחלקה לעיצוב מדיה בבית הספר לעיצוב MOME בבודפשט, הונגריה. בסיום לימודיה הוזמנה להציג את פרויקט הגמר שלה שהיה סרטון אנימציה שעוסק בהתמודדות עם סרטן השד, בתחרויות שונות, ביניהן Europrix multimedia festival, שנערך בגראץ, אוסטריה. בסיום לימודיה, כמעצבת עצמאית יצרה מגוון פרויקטים עבור לקוחות פרטיים, עמותות וארגונים.
Picture

רן יהושוע- לתת פה
לתת פה הוא מיזם השואף לעודד מודעות ומוגנות מינית בבתי ספר מהציבור הדתי, אשר הנושא בציבור זה הוא טאבו. אנחנו מבקשים לתת פה לתלמידים ,הורים וצוותים חינוכיים לדבר על מינויות ,להיות רגישים לה, לדעת את האתגרים הקיימים ולתת כתובת לאוזן קשבת לכלל הגורמים. הכוח האדיר שיש בנתינת הפה, נותן אפשרות לשיח בריא ,אמיץ וצנוע על כח גדול הנמצא בתוכנו ומלווה את חיינו, דבר המעניק ביטחון ושחרור גדול לכלל הגורמים כמו כן ,הענקת "חיסון רגשי" לתלמידים - עצם היכולת לפתוח נושאים שקשורים לגוף מביא לכך שילדים יוכלו להגן על עצמם מפגיעה. השתיקה והסוד מאפיינים כל פגיעה ונתינת פה מאפשרת גבולות ברורים יותר, אמירת "לא", שיתוף ועיבוד שחשובים וחסרים כל כך. 
רן יהושע מתעסק בממשקים שבין דרמה, מוזיקה וחינוך. במהלך התואר שעשה בהנדסת תעשיה וניהול הקים עם שותפים את "תיאטרון פויקה" - תיאטרון שטח חינוכי המחבר אנשים אל סיפורים במקומות שהם קרו, שם הוא מנהל , מפיק וכותב תוכן. כמו כן הוא מחנך דרך מוזיקה בבית ספר בירושלים ומלמד דרמה במספר מכינות קדם צבאיות. רן מאמין בחינוך דרך סיפורים, דיבור כן, אמון והרבה לב. רן הוא ירושלמי גאה נשוי + 3 בנות.
Picture
שניאור ולקר, בן 32, נשוי לרבקה ואב ליהודה. למד במוסדות וישיבות בציבור הדתי. סיים תואר ראשון בחינוך (ליפשיץ) ואח"כ למד פסיכודרמה (מכללת בית וגן) וטיפול בפגיעות מיניות בציבור הדתי והחרדי (חרוב- א' עברית). כיום עובד כפרילנסר ברווחה בבנימין- מטפל קבוצתי ופרטני, ברשת "אהל אשר"- חינוך מיוחד חרדי ובקליניקה בירושלים. הקים את מיזם "לתת פה" מתוך צורך שעלה בחינוך למוגנות מינית בבתי ספר והעביר אותו בשלשה בתי ספר ביישובי בנימין.
Picture

מרים הירשפלד- פרנסה ביושר
הקמת "מרכז קריירה" המחבר אסירים משוחררים למעסיקים; מסגרת הכשרה והכנה לשוק העבודה; סביבה תומכת המטפחת את האסיר בתקופה הקריטית שאחרי השיחרור: "תחנת ביניים" בין העולם הסגור, המובנה והנוקשה של בית הסוהר לבין החופש המפחיד והמסנוור בחזרה לקהילה; תמיכה למעסיק במקרה של קונפליקטים בעבודה; אפשרות להקים עסק חברתי שיספק ON THE JOB TRAINING וניסיון עבודה לאסיר המשוחרר, במסגרת הוליסטית (שילוב בין התפתחות תעסוקתית לבין התפתחות אישית).
מרים הירשפלד היא יזמת חברתית המלווה אסירים משוחררים בחזרתם לקהילה ולעולם התעסוקה; בעבר, עו"ד ופרופסר למשפטים באיטליה ובארה"ב, הצטיינה בעבודה חדשנית ובחשיבה פורצת דרך בתחום המשפט הפלילי. היא גדלה באיטליה, במשפחה שעודדה אומץ, הישג אינטלקטואלי, עצמאות, ואחריות ועשייה חברתית. כמשפטנית צעירה בניו יורק היא הייתה שותפה בהקמה ובהפעלה של מקלט למחוסרי בית, יוזמה שזכתה להצלחה רבה והפכה למודל של התערבות טרנספורמטיבית מה"שטח". בעקבות ביקורים רבים החליטה לעלות ארצה והקימה ארגון שהתמקד בפיתוח תכניות לימוד למבוגרים ולאנשי מקצוע (חינוך יהודי ו פסיכולוגיה) בנושא זהות וזיכרון יהודי וביהדות ופסיכולוגיה. לאחרונה היא נבחרה ליו"ר האירגון "השמיים הם הגבול", המסייע לאסירים ולאסירים משוחררים עולים. היא מאמינה שכל אדם הוא הזדמנות ושהדרך בה החברה האזרחית מתייחסת לאסירים ולמשוחררים מהווה מדד של בריאות חברתית. 
Picture

רני חזון וייס וטל פלבסקי- קהילות מורות ומורים
קהילות מורות ומורים הוא מיזם שנולד מתוך הבנה כי השינוי בחינוך מתחיל במורות והמורים, בעלי ובעלות הידע והניסיון, אנשי ונשות המקצוע בשטח. המטרות של קהילות מורות ומורים הן לאפשר שיתוף של ידע האחד את השנייה ולהשמיע קול מקצועי ברור בנושאים השונים במערכת ומחוצה לה. קהילות מורות ומורים מהוות מקום מפגש ושיח בלתי אמצעיים עבור מורות ומורים תוך התמודדות את תחושת הבדידות שחווה מורה בכיתה ובמערכת. המיזם תפס תאוצה בקיץ האחרון ותחושת הבדידות שחוו מורות ומורים רבים במרחב ירושלים בעקבות אירועי הקיץ שלא הותירו אפשרות להתעלם. מפגשי השיח הוו מקום לשיתוף, קבלת כלים, הכרות ומתן כוח להתמודדות בכיתה. אנו מאמינות כי להקמת קהילות מקצועיות של מורות ומורים ועיסוק בנושאים שונים איתם מתמודדות מורות ומורים ביום יום, השפעה הן על מעמד המורה והן על החברה הישראלית בכלל. טל ורני פועלות במערכת החינוך הציבורית מתוך אמונה כי השינוי בחברה הישראלית יעשה בראש ובראשונה בתוך המערכת ומבקשות להביא לידי ביטוי את הקול המקצועי של המורות והמורים. הפעילות של טל ורני באה לידי ביטוי הן בעבודה מול מקבלי ומקבלות ההחלטות: משרד החינוך, רשות מקומית ובית הנשיא כדוגמא והן מול ציבור המורות והמורים באופן ישיר והציבור הכללי: הורים, תלמידות ותלמידים ועוד.
רני חזון וייס, מורה ומחנכת בתיכון גבעת גונן בירושלים, חברת הנהגה בתנועת המורים ומובילה את פורום המורות והמורים הירושלמי של התנועה. בעלת תואר ראשון בחינוך דמוקרטי ותואר שני בלימודי אישה, תלמוד והלכה במכון שכטר. פמיניסטית דתיה ופעילה חברתית בתחומים של חינוך ומגדר. 
Picture
טל פלבסקי, מורה ומחנכת בבית הספר עין כרם, פעילה בתנועת המורים החדשה ומובילה את פורום המורות והמורים הירושלמי של התנועה. בעלת תואר ראשון במשפטים ועורכת דין לשעבר שעשתה הסבה לחינוך ובעלת תואר שני בלימודים משולבים בחינוך . 
Picture

טוני בן ארי ועמוס צ׳יודיאלי- בר/ קפה קהילתי קואופרטיבי על פארק המסילה
בית קפה/בר שיוקם כקואופרטיב קהילתי בעל מבנה שיוויוני ומבוזר שישמור על עקרונות של העסקה הוגנת, קיימות , אחריות משותפת, ניהול משותף ובעיקר - קהילתיות.אנו שואפים לבנות מקום אשר יהווה נקודת מפגש קהילתית בו תהיה הרגשת "שלנו" ע"י יצירת מקום שנעים לבוא אליו וע"י התאמת המקום לרצונות ולצרכים של חברי הקואופרטיב והקהילה הסובבת. אנו מקווים להגיע להגברת מעורבות התושבים בפארק המסילה כשהמקום ישמש מוקד ליוזמות קהילתיות נוספות סביב הפארק ושיאפשר - במיוחד לצעירים - לחוש מעורבות רבה יותר במתרחש במרחב הציבורי הסובב אותם. בין היתר המקום יתן מענה לצורך בבית אוכל שמחיריו נוחים לכולם ושפתוח לכולם. למרות שלא מדובר במקום עם כוונות רווח, על המקום להתקיים כעסק כלכלי רגיל ולהיות מאוזן מבחינת ההוצאות וההכנסות.הרווחים יושקעו בפיתוח המקום ובפעילויות קהילתיות. בעלי המניות יקבלו הנחה קבועה. המקום יהווה מוקד לפעילויות תרבותיות וקהילתיות וישמש כמקום מפגש לתושבים במקום שהוא "שלנו".
עמוס תושב פעיל בשכונת בקעה וחבר בהנהלת המנהל הקהילתי בקעה רבתי. הוא יזם והוביל את המאבק להצלת מתקן משוגע בקעה בבי"ס גאולים, השתתף בבניית קורס של המכללה החברתית-כלכלית שעסק במנהלים הקהילתיים, יזם את הקמת הגינה הקהילתית "גינת החווה" ומרכז את הפעילות בה, יו"ר הוועדה לאיכות הסביבה במנהל הקהילתי, הקים את פורום הניקיון בבקעה, חבר בפורום האורבאני וחבר במספר ארגונים ציבוריים וסביבתיים עירוניים. את עמוס מעניינים חיבורים של קבוצות פעילות שונות. חשוב לו לשלב בחיים הקהילתיים את מוסדות החינוך, ולגייס תושבים לפעילות ציבורית. פועל לחיזוק הקשר בין המנהלים הקהילתיים הסמוכים ולפעולה משותפת בנושאים כמו תחבורה ציבורית, שבילי אופניים ופארק המסילה. עמוס גדל ברמת-גן, שירת בנח"ל, חי בקיבוץ ברקאי, טייל הרבה ומאז 1986 בירושלים. נשוי ואב לשניים, עובד בפיתוח תכנה, ועוסק הרבה בנושאים סביבתיים וקהילתיים, בקריאה ובספורט. עמוס מאמין גדול בקהילתיות - במיוחד בדרך בה היא באה לידי ביטוי בירושלים, ובכוחם של התושבים להשפיע ולחולל שינוי, ולהיות שותפים לעיצוב הסביבה בה הם חיים. 
Picture
טוני נולדה בארה"ב ועלתה לארץ בגיל 14. היא סיימה תיכון בירושלים ושירתה בנח"ל. היא בוגרת האוניברסיטה העברית, הבית ספר לעבודה סוציאלית. לאחר 15 שנים בתחום התפנתה להורות במשרה מלאה ועיסוק בתחביב הבישול. כשילדיה בגרו עשתה תפנית ועברה לנהל סטודיו למחול. במהלך השנים הייתה פעילה בקהילה, שימשה כחברת הנהלה במתנ"ס בקעה ויושבת ראש הועד לגיל הרך. השילוב של מעורבות ופעילות קהילתית עם בר\קפה נותן מענה לתחומי העניין המרכזיים שלה, מעבר לאהבתה לילדיה ונכדיה.
Picture

עדי פרדה- גידול חקלאות אותנטי קהילתי
המיזם נולד, מתוך עבודה קהילתית עם יוצאי אתיופיה, אני נסחפתי למצב הקשה של המבוגרים גליתי שמבוגרים ללא תעסוקה, והם הרגישו בשוליים של החברה בגלל פער תרבותי כלומר האנשים האלה שעסקו רוב חייהם באתיופיה בגידול חקלאות ואיבוד האדמה ונחשפו למצב טכנולוגי תעשייתי מתוך זה ראיתי לנכון למצוא משמוכר להם ניתן לעשות כאן בארץ מאחר והם עסקו בחקלאות.
עדי פרדה נולד בשנת 1972 בכפר טדה במחוז גונדר, שם בעיקר בגידול חקלאות ומרעה צואן ובקר. בגיל 13 עלה לארץ הקודש דרך מדינת סודאן, עבר את כל התלאות הקשים, והגשים חלום של ה- 2,500 שנה. מתוך הראיה הוליסטית של עדי שניתן לעסוק בגידול חקלאות, שזה יבטא בעשייה קהילתית מתוך הקהילה ולקהל הרחב.
Picture

עדנה קליגר- שאפו
המתח הסובב אותנו מחלחל ופוגע בכולנו וגם משפיע על התינוקות והפעוטות. המתח משפיע על התפתחותם בכל התחומים וגם חוסם הרבה מיכולותיהם. המיזם "שאפו" נותן מענה לבניה נכונה של התפקוד בגיל הרך, מעניק זמן איכות מעולה להורים ולילדים ובו זמנית גם מקדם ומפתח את יכולותיהם ומאפשר נקודת זינוק מעולה בכל תחומי החיים. מדובר בדרך קלה, זמינה ומהנה להורה, לגננת ,למורה ולמטפל כי התרגילים קלים לביצוע והדקלום המלווה כל תרגיל קל לזכירה ומעשיר מאד את אוצרם הלשוני של הילדים בגיל הרך. מחקרים מוכיחים כי כי הדרך להצלחה מתחילה בגיל הרך והמיזם "שאפו "מעניק מפתחות נפלאים לגיל הרך.
עדנה עוסקת בהוראת תנועה למעלה מ-40 שנה.לאור נסיונה העשיר ובשל העובדה שהיא אם לשמונה ילדים וסבתא ברוכת נכדים נוכחה לדעת כי הילדים סובלים מהשפעות המתח הסובב אותנו בצורה ניכרת. המתח מחלחל ועובר גם אל התינוקות והפעוטות ומשפיע על התפתחותם בכל התחומים וגם חוסם הרבה מיכולותיהם. לכן יזמה מיזם חדשני שבו תלמד הורים,גננות מורים ומטפלים איך לשחרר מתחים בצורה קלה,זמינה ומהנה. דבר זה מעניק לפעוטות נקודת התחלה מיטבית לחיים. מחקר הבנק העולמי קובע כי על כל 1 דולר שמשקיעים בגיל הרך חוסכים 7 דולר בגיל מתקדם יותר ועם תוצאות פחות טובות... המיזם "שאפו" נותן מענה לבניה נכונה של התפקוד בגיל הרך, מעניק זמן איכות מעולה להורים ולילדים ובו זמנית גם מקדם ומפתח את יכולותיהם בכל תחומי החיים.
Picture
אברהם, יזם ומנהל בנשמתו. ייסד ומנהל (2010 – היום) בגיל 23 את מגזין The English Update, מגזין שבועי לקהילה האנגלוסקסית בישראל teu.co.il)) המאגד תחתיו מפרסמים מכל חלקי החברות במשק הישראלי, פעילות עניפה מול גופי צדקה וחסד, ארגונים פילנתרופיים. בנוסף The English Update יחד עם שותפים נוספים מארגנים מידי שנה כנס ענק רב משתתפים בבנייני האומה בירושלים בשיתוף עם 150 חברות מהגדולות במשק. לאברהם 5 שנות ניסיון בניהול והנעת עובדים, שיווק, פרסום, קד"מ, יח"צ, ומכירות. לאחרונה מונה גם למנכ"ל "המדריך החרדי", ספר טלפונים (דפי זהב) המוביל של המגזר החרדי, גוף המאגד תחתיו אלפי בעלי עסקים ויו"ל מידי שנה כספר טלפונים ועסקים. 
Picture

דן לוי ומתן פישר- הגסטהאוס היהודי-ערבי
הרעיון למיזם נולד מתוך תשוקה משותפת שלנו להשפיע לטובה, גם אם רק מעט, על חיינו בירושלים, ולנסות לגשר על פערי התקשורת וההבנה בין האוכלוסיה הערבית ליהודית. בחזון שלנו, אנו מאמינים כי הגסט האוס יהווה מוקד משיכה לתיירים שישאפו להכיר באופן כנה את המציאות הירושלמית על כלל רבדיה וגווניה - מכל הצדדים והכיוונים. אנו חשים כי מקום המנוהל ומתופעל בשותפות יהודית ערבית מלאה, ומהווה מרכז אמנות ותרבות מסוגל למשוך נתח מטיילים רחב שמחפש חווית טיול אחרת, אמיתית יותר. אנו מאמינים שהמקום שלנו יכול להוות דוגמא ומופת לשיתוף פעולה יהודי ערבי משגשג, בריא ורווחי, וכי הוא יכול להוות נק' אור של חיבור במציאות מקוטבת כל כך.
דן לוי, בן 26, מוביל יחד עם מתן פישר את מיזם הגסטהאוס היהודי ערבי בירושלים. דן הוא סטודנט באוניברסיטה העברית לפילוסופיה והיסטוריה. לאורך השנים התעסק דן בתפקידי הדרכה וחינוך בתנועת השומר הצעיר ובמסגרות חינוך בלתי פורמליות. כעת מוביל קבוצת סטודנטים באוניברסיטה העברית במסגרת ארגון שגרירי רוטשילד למצוינות אקדמית ועשייה חברתית, ומטעם קרן רוטשילד קיסריה. דן מתכנן בין השאר לעשות תעודת הוראה וללמד היסטוריה ואזרחות מתוך אמונה בחינוך ככלי אפקטיבי המסוגל לחולל שינוי חברתי משמעותי. דן שירת ביחידה מיוחדת בחיל האוויר ואת שירותו הצבאי סיים בתור מ"פ ביחידה. דן תושב ירושלים במשך כל שנותיו, אוהב מאוד את העיר ושואב השראה רבה מהייחודיות והמורכבות שהיא מייצגת בשבילו.
Picture
מתן פישר הוא יזם המתגורר בירושלים מספר שנים אשר לומד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית קהילתית באוניברסיטה העברית. שירת בקבע כלוחם ביחידה קרבית בתפקידים פיקודיים ופרויקטלים, ריכז את תכנית 'אמירים' של ארגון 'יהודה הצעיר' ופעיל מספר שנים בארגון 'שגרירי רוטשילד' של קרן רוטשילד קיסריה במסגרתו הקים וניהל מספר פרויקטים חברתיים. מתן לומד באופן פרטני את השפה הערבית מזה ארבע שנים ומאמין בדו קיום המתממש באמצעות עשייה וכלכלה משותפת. 
Picture

אורן משולם- בן בית
''בן בית'' מקשר סטודנטים ירושלמים לאוכלוסיית גיל הזהב בעיר על מנת לספק כל תמיכה לה הם זקוקים ובמטרה לשפר את איכות חייהם. השרות מציע פלטפורמה רחבה של מגוון שירותים בתחומים שונים אותם מספקים הסטודנטים לאוכלוסיית הקשישים,בן היתר שירותי בירוקרטיה, תיקונים, משלוחים,קניות וכו' . בצורה זו נוכל לתת מענה לכל פנייה של המבוגרים ולשמור על אמינות איכות והוגנות.
אורן בן 31 נשוי ואב לילדה מתגורר בשכונת נחלאות בירושלים . בוגר תואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול וסטודנט בשנה א' ללימודי משפטים. מוביל את מיזם ''בן בית'' מתוך אמונה כי בעזרת סטודנטים צעירים הלומדים בירושלים ביכולתנו לשפר את איכות חייהם של אוכלוסיית הקשישים בעיר ולהקנות להם תחושת בטחון שייכות ושקט. 
Picture

קרן דבינסקי- ספריית צעצועים
כאם לשני ילדים אני חשופה למציאות החומרית והבלתי נתפסת של המוני המשחקים והצעצועים הנכפים עלינו ועל ילדינו. במציאות כזו לאנשים רבים אין את היכולת לבחור את המשחקים המתאימים לגיל הנכון ולרמת ההתפתחות המתאימה, מתוך מבחר כל כך גדול. ומצד שני ישנם אלו שפשוט אין להם. אין את הממון המספק או את הידע. ובחירת משחק וצעצוע הופכת למבצע קשה, כלכלית וחינוכית כאחד. ספריית צעצועים הינה מקום המאפשר למשפחות להעשיר את מגוון המשחקים הביתיים שלהם, להנות מפעילויות משחקיות וממשחקים שאין להם בהכרח גישה אליהן. 
נוסף על כך, הספרייה יכולה להוריד את ההוצאה המשפחתית בצורה ניכרת. היא יכולה להפחית את כמויות הפסולת (אריזות) במדידה קהילתית וכן יכולה להוות קרקע לשיתופי פעולה נוספים כגון שווקי קח- תן ועזרה קהילתית. הילדים (והמשפחות) חווים ולומדים דרך חדשה-ישנה על ערכם של חפצים, בחירה מושכלת, שמירה על רכוש, שיתוף ואחריות. המהווה את הבסיס לקיומה של הספרייה.

קרן היא צעצוענית, בונה ויוצרת צעצועים, ומתמחה בצעצועים בתנועה. תאורנית, תפאורנית ושחקנית, המופיעה בארץ וברחבי העולם . ילידת ראשון לציון אך מתגוררת כבר מעל 15 שנה בנחלאות ירושלים. התחילה את דרכה כסטודנטית התאהבה בעיר על כל תפארתה וחולשתה ונשארה. בוגרת בית הספר לתאטרון חזותי ובעלת תואר ראשון בחינוך. 
קרן היא אמא לשני ילדים. חולמת בהקיץ ומנסה להגשים.
Picture

איציק אוחנונה- עדי- מתן תעסוקה שווה בקהילה
כמה פעמים הציעו לכם לקנות מוצרים של אנשים מוגבלים באם זה סבונים, כרטיסי ברכה, נרות ושוקולדים? הידעתם שמפעלים אלו נקראים "מפעל מוגן". מפעל מוגן מטרתו לשקם ולהדריך את אותם אנשים ליציאה לשוק החופשי, מפעלים אלו חשובים מאוד. אך לצערי לא מתאימים לכל אחד, ויש מוגבלים שמוצאים את עצמם ללא כל הדרכה משמעותית בתום יום התעסוקה. 
עדי באה לשפוך אור חדש על המפעלים המוגנים, זה לא עוד מפעל מוגן של יציקת נרות, זהו מפעל מוגן שנותן הדרכה בפועל, הדרכה משמעותית למוגבל ולחברה, אז מה זה עדי? עדי זאת עמותה שבאה לשקם דרך הדרכה בגני הילדים. קרי המשתקם מדריך חוג בגני הילדים. המשתקם לומד על עמידה מול קהל, ותקשורת עם הקהל והסביבה, נראות מול הסביבה, ולבסוף המשתקם מדריך את החוג מול הילדים בגן(לצד המשקם האישי שלו). וכך עדי מקדמת שתי דברים בחברה הישראלית האחת שיקום משמעותי וערכי של מוגבלים. והשנייה לימוד הדור הצעיר לקבלת האחר. 
איציק יו'ר עמותת עדי, את הפיתוח שלו לשקם דרך הדרכת ילדים רכש עם השנים, בשנים 2011-2013 איציק ואשתו היו הורי בית טיפולים ל 12 ילדי רווחה, ילדים אשר יצאו ממשפחותיהם על ידי צו בית משפט, במשפחתון איציק ואשתו שמשו הורים לכל דבר, במקביל איציק היה עוזר פרלמנטרי ודובר של ח'כ, בשנת 2014 שימש איציק כמנהל תפעול שיקומי בעמותה שעוסקת בשיקום של אנשים שמתמודדים עם אתגרים נפשיים, כבר באותו זמן הבין איציק שמפעלים מוגנים שמיצרים סבונים, או נרות וכו.. לא מתאימים לכל אחד, ויש מוגבלים שאפשר למצוא להם תעסוקה יותר משמעותית, יותר ערכית ויותר מכובדת. לכן הקים את עמותת עדי , שנותנת שיקום תעסוקתי,בגני הילדים, קרי המשתקם מדריך חוג בגני הילדים. המשתקם לומד על עמידה מול קהל, ותקשורת עם הקהל והסביבה, נראות מול הסביבה ולבסוף המשתקם מדריך את החוג מול הילדים בגן. וכך העמותה מקדמת שתי דברים בחברה הישראלית האחת שיקום משמעותי וערכי של מוגבלים. והשנייה לימוד הדור הצעיר לקבלת האחר. 
Picture

גאלב משני- מועדון ספורט
The idea is simple, the same way I have started and enjoyed living a healthy sports lifestyle and made me busy doing something healthy , I want everybody else near me to enjoy it especially that there is no sports club in my neighbourhood. This made me enjoy life and nature around instead of watching Tv and sickening politics. The youth in my area need something like riding or any other sport to help them focus on themselves and keep them away from being Violent by realizing the world around them and what they can do.
Born and raised in Jerusalem to an Arab family from Shufat north of Jerusalem, studied Mechanical Engineering in Mosul north of Iraq, started pursuing a degree at the University of central florida, but had to come back to Jerusalem before completing the degree. Took two semesters of environmental studies at the Arava institute for environmental studies at Kebutz Ketura. Now working for the city of Jerusalem in Tax collection and discounts. serving the population of east Jerusalem. Started to practice and live a healthy life style and would love to share that with my neighbors because they are missing that.
Picture

שי אל יצחק- LearningWorks
The LearningWorks creates a safe environment for scientifically and technologically talented and/or curious kids. Multiple age groups work together learning collaboration, problem-solving, how to maximize their creativity and various other ways of The Force. We focus on right-brain/left-brain balance, high-touch learning activities and education as an active process - think of leaving your seat as a passenger and taking the role of pilot. 

Shaiel is a talented educator, passionate about getting kids to think for themselves, but not very good at introducing himself in 150 words or less. He enjoys releasing the inner geek in each of his students and showing them how cool that can really be. Student creations from his summer camps and chugim have included a solar-powered city, a Rubik's-cube solving robot, a particle-collider made from LEGO and many rPi-hosted Minecraft worlds. And hacking. Seriously, there's an incredible amount of hacking involved. Shaiel facilitates the building of a safe community for talented kids, with an emphasis on communication, (self) respect, collaboration and a healthy appreciation of Doctor Who. Shaiel served the IDF in the Airforce. In reserves he serves as a Population Officer.
Picture
___________________________________________________________________________________________________________________________________
דף הבית  |  פרזנטנס גרופ   |  פרזנטנס ישראל  |  צור קשר