• צור קשר
  • הצוות
    • צוות מקצועי
    • ועדת היגוי
    • מנטורים >
      • מהו מנטור?
  • הבוגרים שלנו
    • בוגרים 2015
    • בוגרים 2014- קבוצה 2
    • בוגרים 2014
    • בוגרים 2013
    • בוגרים 2012
    • בוגרים 2011
    • בוגרים 2010
    • ועדות ההיגוי בעבר >
      • ?מהי ועדת ההיגוי
      • ועדת היגוי 2015
      • 2014 ועדת ההיגוי
      • 2013 ועדת ההיגוי
      • 2012 ועדת ההיגוי
  • על התכנית
    • אלמנטים מרכזיים
    • האתגרים
    • שותפים >
      • PresenTense Israel
      • עיריית ירושלים
      • צעירים במרכז
      • קרן לישטאג
  • יזמי המאיץ

בוגרים 2014

יעל צ'יפמן: גריזלדה 
סדנאות עוסקות במיניות ובדימוי גוף על ידי יצירת תחפושת לדמות. מטרת המיזם העצמה ופיתוח של המשתתפות במיזם.
יעל צ'יפמן, בת 32, חיה בירושלים. בעלת תואר ראשון בתאטרון ובגיאוגרפיה, למדה בית הספר לתיאטרון חזותי ובוגרת להב, תוכנית המנהלים של אוניברסיטת תל אביב.
עסקה בהפקת אירועי תרבות בירושלים במסגרות שונות, ביניהן עמותת "רוח חדשה", ובפסטיבלים עצמאיים. 
עסקה רבות בתחום החינוך הבלתי פורמלי, בעמותת "בקהילה", במחנות קיץ של הסוכנות ובארגונים נוספים.
Picture

  אילה דננינו: קרוב לבית 
מרכז המהווה חממה לנשים מקצועיות אשר לא הצליחו להשתלב במעגל העבודה מחסמים וסיבות אישיות. המרכז מעניק מרחבי עבודה בתחומים שונים ומאפשר לנשים להתגבר על הקשיים שלהם תוך כדי עבודה מעשית בתחום מקצוען, מתן שרות ללקוחות, ובמקביל מאפשר למידה והתפרנסות יחד.
אילה דנינו נשואה ואם ל-4 ילדים. מיד לאחר לימודיה השתלבה בעבודה חברתית וקהילתית, הייתה פעילה בהנהלה ארצית של תנועת נוער: שם ריכזה ארועים ארציים כגון: חידונים, פסטיבלים, מחנות קיץ וסימנריוני הדרכה. הועסקה במרכז קהילתי במגוון תחומים: מזכירות, חשבונאות, ריכוז חוגים ותרבות. כיום מנהלת מרכז הקהילתי מטעם עמותת פאני קפלן מצרפת. לפני מעל שנתיים הועלתה בפניה ההצעה להקים מיזם חברתי העוסק בתעסוקת נשים, ומאז ועד היום היא משקיעה ומנסה לטפח ולהקים את המיזם: החל מהשלב של הכרהה ואישור ע"י הנהלת העמותה, מציאת מקום פיזי מתאים, גיוס משאבים ראשוניים, ועד לתפעולו היומיומי. בנוסף לקחה על עצמה את האחריות כי מרכז קהילתי פאני קפלן פת יתמקד בתחום נשים מטעם שלוחת מינהל קהילתי דרום.
Picture

אדי רוזנבאום: רשת חברתית לחיזוק קהילה מקומית 
יישום אינטרנטי הנותן לקהילה מקומית כלים לחזק את הקשרים בינהם, ומעודדת אינטראקציה פיזית בין חברי הקהילה. היישום כולל כלים כמו בנק זמן, שיתוף והחלפת חפצים, התארגנות בקבוצות, ניהול אירועים משותף, חיזוק עסקים מקומיים, ניהול מתנדבים בשעת חרום ועוד.
אדי רוזנבאום  תושב שכונת בית הכרם בירושלים, ונשוי למעין. הוא מנהל פיתוח תוכנה בחברת סטארטאפ מזה 3 שנים. ב16 שנה האחרונות עסק בפיתוח תוכנה בעיקר בתחום מערכות מידע. הוא למד מחשבים בטכניון בפקולטה לחשמל במסלול של מחשבים ותוכנה. מתוך אמונה שקהילה חזקה חשובה לשיפור החים שלנו, אדי עוזר לעירייה בקידום רעיון בנק הזמן בעיר. הוא מאמין שרשתות חברתיות הרחיקו אותנו מהמפגש הפיזי בין אנשים, ורוצה לחזק את הקהילה ע"י בניית רשת חברתית המחזקת קשרים בעולם הפיזי.
במקביל לתחום המחשבים, אדי לומד פרמקלצ'ר - שיטת תכנון אקולוגית סביבתית, ופעיל בשכונה שלו לשיפור הסביבה וחיזוק הקשרים הקהילתיים בה. הוא מתנדב בגינה הקהילתית, ופועל להעלאת המודעות הסביבתית בעזרת הקרנת סרטים "ירוקים" במתנ"ס
Picture

הלן חנא זנאנירי: מודעות 
1. הפקת סרטונים בנושאים שונים כגון בעיות חברתיות, בריאות,חינוך, ואחרות שקשורות לחברה בכלל ולערבים בפרט.
2. הפקת סרטים שיכולים לתרום לקירוב והבנה הדדית בין הערבים והיהודים בארץ.

אחרי יותר משלושה עשורים של עבודה בתחום התקשורת, הלן חנא-זנאנירי הגיעה סוף סוף למסקנה שעבודת תקשורת ישירה עם אנשים היא בדיוק מה שהחברה בישראל בכלל, והערבים בפרט, צריכה. 
המטרה מאחורי הפרויקט שלה היא להגיע לאנשים רבים ככל האפשר באמצעות סרטי וידאו חינוכיים ואינפורמטיבים שניתן לשדר בטלביזיות במעגל סגור במקומות ציבוריים, כגון בתי חולים, מרפאות, בתי ספר ועוד. 
גברת זנאנירי עבדה כמפיקה, תחקירנית, במאית ועורכת של סרטי תעודה וחדשות משך 37 שנה. בתחילת דרכה עבדה 14 שנה בחברת קסטל אשר היתה בבעלות איש התקשורת והעיתונאי מיכה שגריר.לאחר מכן עבדה עם כלי תקשורת בינלאומיים שמשרדיהם קיימים בארץ.
את הידע והנסיון שרכשה משך השנים היא מעוניינת לנצל ולתרום במיזם זה. הלן היא נשואה ואם לבת ובן
Picture

יחדו גילבר ודניאל ווינר: אורחים לשבת
אורחים לשבת' הנה יוזמה ששמה לה למטרה לחזק את החיבור בקהילה בין קשישים לסטודנטיות/ים, צעירות/ים ומשפחות - באמצעות אירוח הקשישים בסעודות שבת. מטרת המפגשים היא החזרת הקשישים למקום המרכזי בלב הקהילה - שם אנו מאמינים שהוא מקומם.
 יחדו גילבר תושב ירושלים מזה 4 שנים, סטודנט בשנה א' לתואר ראשון בעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל.בשנה האחרונה השתחרר משירות צבאי לאחר שבע שנות שירות כקצין בבנח"ל ובחיל האויר.
את 'אורחים לשבת' יזם מתוך תפישה כי אנו כחברה מפספסים את האוכלוסיה המזדקנת וכי יש להשיב את הזקנים משולי החברה, שם הם נמצאים, אל לב החברה.
מטרת 'אורחים לשבת' הנה לתרום לכלל הקהילה וליצור חברה חזקה 
Picture
דניאל ווינר הוא עולה חדש מדרום אפריקה. אחרי שהוא סיים את הבגרות שלו בדרום אפריקה הוא הגיעה לארץ במשך שלוש שנים ללמוד בישיבה ולשרת בצבא. אחרי השירות הוא חזר ,לדרום אפריקה וקיבל תואר ראשון במנהל עסקים שווק - תוך כדי התואר הוא היה יושב ראש בני עקיבא דרום אפריקה ואחראי על עוד כמה עמותות ופרויקטים - הוא עכשיו סטודנט למשפטים
Picture

זיאד גאדאללה: עזרה ראשונה
מיזם זה אמור להביא ולפתח את שירותי העזרה הראשונה במזרח העיר על ידי בניית אתרי הזנקה והדרכת צוותים לטיפול עזררה ראשונה וטיפולי רפואה דחופה והעברת המטופלים לבתי החולים
זיאד גאדאללה מתנדב במאד"א משנת 2002 כחובש בכיר ומתאם פעיליות של מד"א במזרח העיר.
במהלך תפקידו זה ולאורך כל השנים צבר מידע רחב בתחום זה וגילה מחסור אדיר בשירותי רפואה דחופה במזרחה של העיר ולכן הגיע היום במיזם זה האמור לענות על דרישותו של המגזר.
Picture

שושי גולדברג : צעירים בלב
בניית מערכת גומלין בין בני נוער ובין גיל הזהב על מנת ליצור קשר בין דורי ברמה החברתית, הערכית, הרגשית והמוסרית. יצירת מחוייבות הדדית ביניהם, כאשר המבוגר נוטל חלק פעיל בקשר עם הצעיר כתורם מניסיונו וכגורם משפיע בקהילה.
שושי גולדברג  נשואה ואימא לילדים, עוסקת בהוראה ובחינוך המיוחד, תושבת חוזרת לארץ לפני כשלוש שנים ומתגוררת ברחביה.רעיון המיזם נוצר מתוך קשר חברתי עם רבים מהקשישים הגרים באיזור מחד, וקשר אישי עם בני הנוער מאידך. הצורך לקשר בין השכבות נולד כפועל יוצא מתוך פעילות משותפת שנערכה בביתנו, בשבתות וחגים, ובהזדמנויות שונות.
כמשפחת עולים שהתגוררה בחוץ לארץ כתשע שנים, שושי מבינה את האתגרים הרבים בהם נתקלים העולים החדשים בהתאקלמותם בארץ, בעיקר בני הגיל הזהב ובני העשרה, המתאימים להשתלב במיזם "צעירים בלב".

עמוס זרוק וגיא אביהוד: משתלת בוטניקה
בוטניקה היא עסק חברתי ייחודי עם שתי מטרות עיקריות. הראשונה היא להנגיש את העולם האקולוגי לאוכלוסיה אורבנית, והשניה להוות מקום תעסוקה מעברית לאנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים במסעם להחלמה.
עמוס זרוק , נולד וגדל בקריית מלאכי , בוגר החוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית . שותף לעשייה חברתית מזה כעשור בירושלים במסגרות של התחדשות יהודית , צמצום פערים חברתיים ועשיה בתחום הסביבה. חי בירושלים ושמח בה. מוביל ומנהל את פרויקט בוטניקה מיומו הראשון מתוך אמונה גדולה ביכולתו של האדם בע"ה לצמוח לגדול ולהשתקם ולחזור חזרה למעגל החיים. 
אוהב אדם טבע וספר טוב ושמח להיות שותף בחסד שנקרא 'בוטניקה'.
Picture
הרב גיא אביהוד הוא יזם חברתי בתחום השיקום הפסיכיאטרי. הוא נמנה בין מומחי השיקום הפסיכיאטרי בישראל, וממיסדי שף יתיב - בית המדרש השיקומי הראשון לאנשים המתמודדים עם קושי נפשי. המיזם החדש אותו הוא מוביל הוא בוטניקה - משתלה ייחודית שמשמשת כמקום תעסוקה מעברי לאנשים בדרכם להחלמה. 
הרב גיא הוא חבר בוועדה המייעצת לארגון השיקום הפסיכיאטרי הישראלי, ונשא דברים ברחבי העולם בנושא השיקום. על אף הדרך הארוכה, הוא עדיין בתהליך מחקר וכתיבה בדרכו לתואר שלישי בחוד לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא שירת כקצין בצה"ל ולעיתים מצפה למילואים... הוא גר בירושלים עם אשתו וחמשת ילדיו והתקווה שלו היא להיות תלמיד ומורה כל חייו.
Picture

אורון אליאור לקס: זעתר עיצוב מקומי
פלטפורמה למעצבים ואמנים ירושלמים ליצירת מזכרות חדשות, אלטרנטיביות ורב גוניות, שמנסות לבחון זוויות שונות של העיר הכל כך מורכבת ויפה הזו. המזכרות מיוצרות בסדנאות מקומיות, ובמרכזים של בעלי מוגבלויות ואוכלוסיות נתמכות, כך שקניה שלהן מחזקת ומעצימה את הקהילה.
אורון אליאור מעצב, אמן, רקדן, ירושלמי. מתעסק בפרטים הקטנים והגדולים ומה שביניהם. חבר קבוצת מוסללה שעוסקת באומנות ופעילות חברתית במרחב הציבורי בשכונת מוסררה. מתרגש מאנשים, מגע, יצירתיות ורוח. בדיוק בגלל הסיבות האלה הקים את הפרוייקט.
Picture
נעמי הירשלר: נכות ללא נראות
יצירת מודעות חברתית להתמודדות עם מגבלה לא נראית והשלכותיה. להפחית את השיפוטיות והדעות הקדומות ביחס לאנשים עם מגבלה על ידי חשיפה של סיפורים אישיים בדרכים מגוונות. לאפשר לנכים לא נראים להפוך לאקטיביסטים. המסר החברתי: במקום להגביל, בואו ונרחיב את הגבולות.
נעמי הירשלר, בת 43 אם לבת ובן, עוסקת בחינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי 15 שנה. לימדה וחינכה בבית ספר "קשת" בו לומדים יחד בשיתוף דתיים וחילוניים. כיום פעילה בעמותת גנ"ת לשילוב למידה בתנועה במערכת החינוך. בשנת 94 נפצעה בפיגוע ירי בירושלים ובשנתיים האחרונות מקדישה זמנה לקידום מודעות חברתית בנושא "נכות ללא נראות" אשר את השלכותיה היא חווה מידי יום.
Picture

 Friendship Circle :חנה קנטרמן
מעגל הידידות פורץ את חומת הבדידות של ילדים ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, ולסייע להם להשתלב בנוף החברתי הקהילתי. כל שני מתנדבים בגילאי 12-18 מאמצים ילד עם מוגבלות, נפגשים איתו פעם בשבוע, משחקים בכיף והופכים לחברים של אמת.
הדבר מביא לשינוי לא רק אצל הילדים שמתמודדים עם קשיים יומיומיים אלא גם, ובעיקר, בחיים של הנוער המתנדב שהופך להיות טוב ורגיש יותר לסביבתו ובעתיד יהפוך להיות המנהיג שיוביל לשוויוניות, לאיכפתיות ולתיקון העולם.
מעגל הידידות מחליפים בדידות בידידות.
חנה קנטרמן
חני תושבת ירושלים, נשואה ואם ל-5 ילדים.
בעלת M.A בהסטוריה ועבודה סוציאלית וכעת לומדת לתואר שלישי בסוציולוגיה יהודית. מנחת הורים מוסמכת מטעם משרד החינוך, מרצה בהיסטוריה יהודית ובפרשנות המקרא במכללת ירושלים ובמרכז OU ירושלים.עוסקת בפעילות חברתית וקהילתית במרכז ירושלים.
Picture

רינת אלה אוחיון: מקום לכל חפץ 
החזון של מיזם "מקום לכל חפץ" הוא לעזור לאנשים למצוא שלווה פנימית 
דרך סידור המרחב החיצוני. 
אנחנו חיים במציאות של צרכנות יתר הגורמת לנו לעומס פיזי ונפשי.
לאחר מציאת המרחב הפרטי ניתן לקחת אחריות גם על המרחב הציבורי .
קהל יעד הינה כל אדם שרוצה לצרוך נכון ולחיות בהרמוניה בתוך ביתו
רינת אלה אוחיון, תושבת שכונת קריית מנחם, ירושלים, נשואה , אם לארבעה. רינת היא בוגרת תואר ראשון בחינוך ותאטרון מהאוניברסיטה העברית, ובעלת תעודעת הוראה באנגלית ממכללת דוד ילין. כיום עובדת בעיר דוד במחלקה המשפטית ומלמדת נשים התנהלות נכונה בארגון הבית. רינת עבדה בעבר בעמותות לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, במוזיאון לאמנות עכשווית ובסוכנות היהודית. רינת פעילה ב"בנק הזמן" בקריית מנחם והיא חלק מקהילת "שירת גנים" - קהילת משפחות שחיה בשיתוף והרמוניה זה לצד זה. בנוסף, רינת עברה סדנאות תזונה , קאוצינג, דרך האומן, רייקי ועוד. בימים אלו רינת מתאמנת למרתון ירושלים.
Picture

בקי לוין: מרכז חווה  

לקדם את הרווחה האישית והכלכלית של נשים חרדיות המתגוררות בערים חרדיות בישראל, על ידי העצמתן, באמצעות התפתחותן האישית ורכישת מיומנויות עסקיות במסגרת הקהילה שלהן.
בקי לוין ילידת קנדה, תושבת בית"ר עילית ותיקה, יזמית בתחום ההיי-טק, ובתחומי פיתוח וניהול עסקי. פרויקט זה רקם עור וגידים, במהלך קורס לנשים למנהיגות וההעצמה שהתקיים בויצ"ו בירושלים.לגב' לוין, ניסיון בהקמת עסקים בתחומים שונים, כשהאחרון שבהם, הוא חברת סטארט-אפ בהרצליה. כמו כן, היא בעלת ידע וניסיון כרכזת ומנהלת כנסים רפואיים בתחום חקר האוטיזם, ועובדת מול ארגונים ועמותות בישראל . כאשת עסקים אורתודוקסית מודרנית, בקי רוצה לעזור לנשים חרדיות להשתלב בעולם העסקים להפוך את הכישורים שלהם למקור של פרנסה. מתוך ההיכרות העמוקה עם האוכלוסייה החרדית, בקי תוכל להציע את המודל המתאים ביותר כדי לקדם את המיזם הזה קדימה
Picture

איתי ליטמן: עסק שכונתי 
המיזם מחבר את יכולות המינהל הקהילתי/עירייה בתחומי השיווק, הלוגיסטיקיה והקשרים, עם הרצון של בעלי עסקים להתפרנס. המיזם בונה קהילה עסקית ומדרבן את התושבים לרכוש משכניהם. התוצאה: גיבוש קהילה עסקית-מקומית שתוביל ליצירת קהילה משגשגת בשכונה או בישוב בפן החברתי והכלכלי
איתי ליטמן ירושלמי מלידה. נשוי+3 בעל תואר שני במדע המדינה, עוסק בדוברות ויחסי ציבור. חלק משעות הפנאי משקיע בפעילות ציבורית שכונתית: ממאבקים ציבוריים-ועד ארגון מסיבות חומוס המוניות
Picture

יעל טרנר-גרוסמן: גוף, נפש, תודעה
פיתוח, יישום והפצת תכניות חדשניות ומגוונות המשלבות פעילויות גוף וכלים לא-מילוליים להעצמה אישית וקהילתית.ומחבקת יותר. 
יעל טרנר-גרוסמן, ירושלמית, אם לשניים, מגדלת שבעה, אדריכלית בוגרת האקדמיה לאמנות ועיצוב 'בצלאל', בעלת הכשרות בתחומי גוף מגוונים, מלמדת התעמלות ותנועה כ 28 שנים. ב 2006 הקימה את סטודיו 6 פשוט לרקוד - סטודיו למחול ותנועה, מתוך מטרה להנגיש מגוון סגנונות מחול לכל גיל, תחת הסלוגן והתפיסה: 'בואי כמו שאת.'

במשך שבע שנות פעילות בתחומי הגוף, נפש, והתודעה זוהה הפוטנציאל האדיר הטמון בתפיסת העבודה של סטודיו 6 ככלי לפיתוח אישי, להעצמה ולשיקום ממצבי חולשה. כך נולדה, ביוני 2013, עמותת גוף-נפש-תודעה. העמותה מבקשת לממש את הפוטנציאל וליישם את הפרויקטים היחודיים שנולדו בסטודיו לטובת קהילות ואוכלוסיות רבות ככל האפשר, בכל רחבי הארץ. סטודיו 6 ימשיך לשמש מעבדת פיתוח לפרויקטים המשלבים גוף נפש ותודעה, בה הם ינוסו, יבחנו ויסוכמו כתיבת-כלים לשימוש עצמאי בהפצה ארצית.
Picture

 יגאל אלחרר: מדריך תיירות בשידור חי
מדריך התיירות בשידור חי יתן אפשרות להגיע לכל העולם בלחיצת כפתור
השידור החי יגרום לאנשים לחבות חוויה שהם כן ירצו להגיע לישראל כי אי אפשר לרמות בשידור חי והם יראו את יופייה של ירושלים וישראל. והאתר שלי יצור חברויות מכל העולם בין אנשים.
יגאל אלחרר אב ל-4 ילדים מתוקים יזם בנשמה עובד כנהג מונית.
המיזםשל יגאל  בא כתוצאה מהמחשבה שלא יכול להיות שישראל לא מגיעה למיליוני תיירים, מדינה כל כך יפה ומרשימה באתרים שמתאימים לשלושת הדתות.והמיזם שלו יגרום להם להגיע.
Picture

ניקולס כץ ודוד כהן: האגודה לעסקים חברתיים
צדק בר הוא הבר הראשון ללא מטרת רווח בירושלים. הרווח משמש כדי לממן פרויקטים חברתים שונים.
ניקולס כץ נולד וגדל בז'נבה. מגיל צעיר ניסה להשפיע על קהילתו היהודית ואף התנדב בה.
קונספט המפתח שלו הנו תיקון עולם, קונספט המלווה אותו עד היום.
אוה השתתף בתכניות וסמינרים רבים על מנהיגות.
במהלך השנה השתתף בתכנית מסע והתנדב בקיבוץ, בבית אבות, בגן ילדים ומרכז פעילויות לאנשים עם צרכים מיוחדים. 
לאחר מכן, למד לתואר ראשון, בהיסטוריה ולשון אנגלית באוניברסיטת ז'נבה וכשנה באוניברסיטת מקגיל במונטריאול. 
לאחרונה, עלה לארץ, למד וסיים תואר שני בניהול מלכ"רים באוניברסיטה העברית שבירושלים.
Picture
דוד כהן הוא במאי סרטים דוקומנטרים, מומחה בתקשורת, בעל עסק קטן, ובוגר טרי של התכנית ״ניהול ומנהיגות של מלכ"רים״ (M.A.) מהאוניברסיטה העברית, ירושלים.  
דוד עלה לישראל מארצות הברית בהיותו נער, ומאז התחייב למציאת דרכים שפילנטרופיה תשתלב בחיי היום יום באופן מובנה, אורגני, ובצורה חלקה ויעילה לטובת קידום החברה והקהילה. 
Picture

שגיא מזרחי: חיבורים
מטרת חיבורים היא לסייע לאוכלוסיות שונות במצוקה כלכלית לאתר רהיטי בסיס (מיטה, ארון וכו') בחינם ולספק אותם עד לביתם. אנו עושים זאת ע"י שימוש שממצה פלטפורמות קיימות החל מסינון הפונים, דרך איתור רהיטים שנמסרים בחינם וכלה בהובלה פיזית.
שגיא מזרחי, בן 30, נשוי לשיר ואב לאיתי. שגיא בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ופילוסופיה ובעיצומו של התואר השני בעבודה סוציאלית, שניהם באוניברסיטה העברית. 
שגיא עבד בעבר עם אוכלוסיות שונות במצוקה, החל מילדים שסבלו מהזנחה והתעללות, דרך נפגעי נפש וכלה בקשישים. כיום הוא עובד עם הורים לילדים עם בעיות התפתחותיות ומנהל את פרויקט חיבורים. הוא מאמין אדוק בכך שעזרה לאחרים צריכה להיות מקצועית ומבוססת על ידע ומיומנויות בכדי שתהיה אפקטיבית.
בעברו היה בין מקימי תאעלול (תא אוניברסיטאי שמטרתו להפיק אירועים שיהפכו את הקמפוס למקום צבעוני ומהנה), הקים ואימן את קבוצת הג'ברווקיס לאולטימייט פריסבי, וסייע להקים את בית המדרש לפילוסופיה באוניברסיטה העברית.
Picture
___________________________________________________________________________________________________________________________________
דף הבית  |  פרזנטנס גרופ   |  פרזנטנס ישראל  |  צור קשר